Καλώς  Ορίσατε  > Διαδρομές
Τρίκαλα Κορινθίας
Τελευταία ενημέρωση:
11/03/2016 19:12:01

Για πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο κιν.6932642944

Τρίκαλα Κορινθίας - Χάρτης

Διαδρομές


Από οροπέδιο Ζήρειας - Σε κορυφή Ζήρειας

Μια από τις πλέον κλασσικές διαδρομές στη Ζήρεια.

Θα ξεκινήσετε από το την πηγή στο οροπέδιο λίγο μετά από το πρώτο μεγάλο καταφύγιο και ανηφορίσετε με κατεύθυνση Νοτιοδυτικά. Ο κακοτράχαλος χωματόδρομος από το οροπέδιο φτάνει κοντά στο δεύτερο μικρό καταφύγιο. Από εκεί και μετά αρχίζει η ανάβαση στο υφιστάμενο μονοπάτι. Ανηφορίζετε αρχικά στη ρεματιά και καταλήγετε στη ράχη. Από εκεί ακολουθείτε βορειοδυτική πορεία προς την κορυφή.

Ανεβαίνοντας, κάποια στιγμή το μονοπάτι εναλλάσσεται με ένα μικρό κομμάτι χωματόδρομου που έρχεται από το οροπέδιο. Από το τέλος του μικρού κομματιού χωματόδρομου και μετά, ανηφορίζετε σε ελαφρώς δύσκολο έδαφος. Υπάρχουν σημάδια (κόκκινα) που σας κατευθύνουν προς την κορυφή χωρίς να υφίσταται σαφές μονοπάτι, απλά ανεβαίνουμε την πλαγιά ακολουθώντας τα σημάδια. Στην κορυφή υπάρχει κολονάκι και μια πρόχειρη μάντρα από πέτρες.

Στοιχεία Διαδρομής

Μήκος: 4989μ.

Υψ.Ανάβαση: 892μ.

Υψ.Κατάβαση: 63μ.

Μέγιστο Υψόμετρο: 2376μ.

Ελάχιστο Υψόμετρο: 1502μ.Από τα άνω Τρίκαλα στη χαράδρα Φλαμπουρίτσας και σπήλαιο Ερμή

Μπορείτε να ξεκινήσετε από την μονή του Αγίου Βλασίου ακριβώς πάνω από τα Άνω Τρίκαλα. Θα ακολουθήσετε τη διαδρομή προς το οροπέδιο της Ζήρειας έως τη θέση Βαρνεβό και σε απόσταση 5χλμ περίπου. Εκεί θα δείτε το σηματοδοτημένο μονοπάτι που οδηγεί στη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας. Μόλις φτάσετε, μετά από περίπου 3 ώρες στο τέλος της χαράδρας, θα παρατηρήσετε ότι το μονοπάτι ανηφορίζει βορειοδυτικά προς το οροπέδιο της Ζήρειας. Ακολουθώντας το, συναντάτε δρόμο τον οποίο χρησιμοποιείτε μέχρι το σπήλαιο του Ερμή. Από το σπήλαιο θα βρείτε το κλασσικό μονοπάτι Οροπέδιο-Τρίκαλα το οποίο διατρέχετε μέχρι τη διασταύρωση στη θέση Λαιμός, νοτιοδυτικά από το μεγάλο καταφύγιο. Από εκεί αφήνετε το κεντρικό μονοπάτι και κατευθύνεστε βορειοανατολικά προς τη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας και φυσικά την επιστροφή σας στα άνω Τρίκαλα.

Στοιχεία Διαδρομής

Μήκος: 18077 μ.
Υψ. Ανάβαση: 1282 μ.
Υψ. Κατάβαση: 1053 μ.
Μέγιστο Υψόμετρο: 1735 μ.
Ελάχιστο Υψόμετρο: 1142 μ.